sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Hankintoja - Peking 9


Vielä yksi matkapostaus, ostosten tekeminen kun on olennainen osa Pekingin-matkailua. Tällä kertaa en tehnyt mitään jättihankintoja ellei sellaiseksi lasketa räätälilläkäyntiä.Bambuisia syömäpuikkoja ostin sekä tuliaiseksi että itselleni (niitähän minulla ei ole yhtään paria aiemmilta reissuilta ;-)). Näissä molemmissa oli mukana ihana tarina bambupuikoista; ydinjuttu on, että bambupuikkojen saaminen tuo mukanaan myös onnea.

Ruudulliset silkki-pashminahuivit näyttivät olevat se tämän vuoden juttu; niitä oli myynnissä joka puolella - toki myös "silkki-pashmina"huiveja - ja siksipä suvun naisille tuli sellaisia tuliaisiksi. Myös hillitympiä maanläheisiä värejä oli, mutta meille kirkkaat värit sopivat paremmin. Hinta riippui ostettavasta määrästä. Laskeskelin, että halvimmillaan maksoin yhdestä huivista 2,60 euroa.Perinteiset käsintehdyt, silkkikantiset haitarimuistikirjat ovat minusta ihania enkä voi vastustaa niitä. Uutta Pekingissä olivat sinne tänne nousseet pikkuruiset puodit, joissa nuoret käsityöläiset/suunnittelijat myivät ikiomia tuotteitaan. Kierrätyspaperista oli tehty erilaisia muistikirjoja ja hauskoja Mao-aiheisia ankean(armeijan)ruskeita kankaisia kolikkokukkaroita ostin myös - ne vain menivät tuliaisiksi ennen kuin ehdin kuvata niitä.Vihreää teetä, jasmiiniteetä, oolongteetä, hedelmäteetä... Kävimme parissakin teekaupassa, joista toista piti mukava nuoripari. Maistelimme eri teelaatuja, hyviä, mutta suosikkini on edelleen jasmiini-, tai heikäläisittäin kukkaistee.


Ostin myös pienenpienet teekupit, ne on tarkoitettu erittäin hienon teen juomiseen. Täällä meillähän niitä voi käyttää kyllä ihan muuhunkin tarkoitukseen ;-)Yhdestä museokaupasta löysin ihania avaimenperiä kauniissa pakkauksissa - niin kauniissa, että tuskin raskin ottaa avaimenperiä käyttöön.. Viimeisessä kuvassa on käsintehty puinen kampa, jonka sain kiinalaiselta ystävältäni. Niitä en edes nähnyt missään myynnissä, mutta se olikin hankittu jostain vähemmistökansallisuuden kaupasta. Oikea juhlakampa!


Jos joku on menossa Pekingiin, minulta saa kohtuuhintaisen hyvän räätälin osoitteen. Olen vuosien varrella tettänyt hänellä kaikenlaisia vaatteita; työhousuja ja paitapuseroita, pellavahousuja ja -puseroita kesäksi, juhlamekkoja ja housupukuja, villkangastakkeja ja kiinalaisjakkuja. Ja kaikki ovat olleet sopivia ja kovassa käytössä!

4 kommenttia:

hietzu kirjoitti...

APUA! Ihana postaus! <3 Voi mitä jalokivivärien loistoa! Tosi kivoja tuliaisia olet löytänyt. En tiennyt että bambupuikkojen saaminen tietää onnea, nyt tiedän.
Ihan mielettömän kauniit avaimenperät ja kampa,eihän tuollaista uskalla käyttääkään :P Ja kaikki nuo kiinalaiset merkit näyttää kivalta :)
Mukavaa viikon alkua!

Kuukki kirjoitti...

Kiitos samoin mukavaa viikkoa! Kiinasta löytää kyllä kaikkea ihanaa ;-)

pirkko kirjoitti...

Kauniita kaikki. Ihan älyttömän kauniita!

Kuukki kirjoitti...

Pirkko, niin minustakin. Suosittelen Kiinan-matkaa, sinähän olet innokas matkailija ;-)