keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Jumalatar Aphroditen tohveli

Yksi lomareissun kohokohdista ovat metsäretket kummilapsen kanssa - niitä odotan aina! Retkeilimme joka päivä ja nautin niiiiin siitä, että tänä vuonna onnistuin olemaan pohjoisessa juuri metsätähtien ja suopursujen kukkiessa.
Suolla kulkeminen on mielipuuhaani - tosin mieluiten pitkospuita pitkin ;-) On hienoa olla suon keskellä; ei muita ihmisiä, ei itikoita, vain lämmin ilta-aurinko ja lintujen huudot.
Pari-kolme kesää sitten kummilapsi ja hänen isänsä näyttivät minulle yhden pohjoisen ihmeistä - Suomen suurikokoisimman orkidean! Olin aivan ällistynyt, sillä en tiennyt, että näitä Cypripedium calceoluksia kasvaa ihan heidän lähellään.
Niinpä nyt suunnistimme katsomaan niitä taas - ja siellähän ne olivat lehtometsän keskellä: Tikankontit! Kukinta alkoi olla lopuillaan, mutta onneksi ei vielä ihan.
Katsoa saa, mutta ei koskea! Tikankontti on rauhoitettu koko Suomessa.

3 kommenttia:

hietzu kirjoitti...

Ihana luontohetki :)

Anja kirjoitti...

Söpöt keltaiset tohvelit. Pitkospuut ovat kyllä mainio keksintö, niitä pitkin on niin kiva tallustella suolla! Mutta miten niin ilman itikoita... minun muistin mukaan suolla on aina itikoita :) Niin ja suopursut on tosi nättejä!

Kuukki kirjoitti...

Hietzu, niin oli ;-)

Anja, riippuu varmaan suosta. Tämä on laaja suo, jossa ei ole ollenkaan puita, ehkä siksi myöskään ei itikoita. Siksikin siellä on niin ihanaa ;-)