maanantai 24. joulukuuta 2012

Joululintu - Valokuvatorstai: Perinne


Kävelemme hyytävässä pakkasillassa jätkänkynttilöiden valaisemaa tietä kohti hiihtostadionia. Saamme käsiimme lämmittävät glögit ja etsimme paikkamme rinteeseen rakennetusta katsomosta. Varpaita nipistelee ja hengitys höyryää. Edessämme alhaalla on jäälinna, jonka ikkunoissa loistavat kynttilät.

Tiu´ut kilisevät; joulupukki poroineen, tontut, lumihiutaleet, riekot, korpit, metsäneläimet ja Jääkuningatar saapuvat kulkueena. Esitys alkaa ja kylmyys unohtuu, tarina vie mukanaan. Joululintu saapuu ilmojen halki ja tuo joulun mukanaan. Ilkeä Jääkuningatar vastustaa lämpöä ja ystävällisyyttä, mutta lopulta hänen jääsydämensä sulaa. Revontulten tanssiessa taianomainen joulumieli valtaa kaikkien sydämet.

Rukan koulun jouluinen musiikkinäytelmä esitettiin nyt jo 17. kerran.

Rauhallista Joulua ystävät!

Lisää Valokuvatorstain perinnetulkintoja täällä.

5 kommenttia:

hietzu kirjoitti...

Ihana perinne! Kirpeä pakkanen ei ole varmasti esiintyjillekään ollut paras mahdollinen sää ja toivottavasti kukaan ei paleltunut. Upea valaistu lumilinna ja tuollaisen lumitarinan voisin itsekin mielelläni katsoa.

Rauhallista joulua :)

Matkatar kirjoitti...

Vau, eksoottinen perinne!

Ilona Winebridge kirjoitti...

kaunis perinne, koululaisetko esiintyivät? jos niin mukavan erilainen kuusijuhla;))

17 neliötä kirjoitti...

Hyvää joulua tännekin ja mukavaa pian alkavaa uutta vuotta! Tunnelmallinen joulujuhla, tulee ihan kaipuu niitä aikoja on itse vielä pääsi koulun joulujuhliin!

Kuukki kirjoitti...

Hietzu, niin on ja silti näin sen vasta ensimmäisen kerran! Luulen, että lapsia ei palellut, osaavat siellä pohjoisessa pukeutua sään mukaan. Turisteista en olisi niin varma ;-) Linna oli tosi hieno, koululaisten vanhemmat olivat sen rakentaneet. Ja esitys oli ihana!

Matkatar, niin on, todennäköisesti ainoa laatuaan Suomessa.

Ilona, kyllä, Rukan koulun kaikki oppilaat ovat mukana esityksessä. Minusta juuri se on hienoa, että jokaisella on joku rooli ja lasten määrä (230) tekee tapahtumasta näyttävän.

17 neliötä, kiitos samoin! Tunnelma oli sadunhohtoinen ja taatusti jää mieleen sekä oppilaille että yleisölle.