perjantai 5. maaliskuuta 2010

Filmitähtiä

Tunnistaako joku tämän naapurintytön? Viime viikonlopun Löytölauantain ehdoton helmi olivat nämä Hemmets Journalin julkaisemat palkintokiiltokuvat (Hemmets Journals premiebokmärken). Nämä kaksi kaunotarta ovat Sarjasta Nro 10 (Elokuvasarja B, naiset). HJ julkaisi kiiltokuvia eri aiheista vuodesta 1942 lähtien jonnekin 50-luvulle saakka.
Tämä ruskeasilmäinen neito on Frances Ethel Gumm Minnesotasta Yhdysvalloista. Valkokankaalla säihkymisen lisäksi hän ehti mm. olla viisi kertaa naimisissa ja saada kolme lasta. Yksi lapsista tuli tunnetuksi nimellä Liza Minelli. Taidamme olla liian nuoria tunnistamaan hänet? Judy Garlandhan se siinä hymyilee juhlatällingissä. Tämä herttainen mutta itsepäinen naapurintyttö loi Hollywoodissa sittemmin maailmankuulun "luonnollisen tyylin"; hän ei suostunut muuttumaan blondiksi tai nyppimään kulmakarvojaan vaan pysyi omana itsenään. Jokainen, joka on kyynelehtinyt Casablancaa katsoessaan, tunnistaa hänet kyllä - hän on Ingrid Bergman Tukholmasta.

~~~~ Tässä olivat kaikki Löytölauantain aarteeni; hyödyllistä, halpaa, hyvää mieltä tuovaa ja kaunista! ~~~~

2 kommenttia:

Thilda kirjoitti...

Oijoi! Tuollaisia aarteita! Nyt iski sellainen olo että pitäisi päästä kirppikselle... Vihertävänä täällä katselen aarteitasi :)

Kuukki kirjoitti...

Toisinaan onnistaa kirpiksellä, mutta ei lähellekään aina. Viime lauantai oli kyllä aivan superihana aarrepäivä!