tiistai 9. maaliskuuta 2010

Vale-Sorsakoski

Minulla on kolme Musla-lusikkaa, kaksi ruokalusikkaa ja yksi kahvilusikka. Ne eivät ole hopeisia, vaan ruostumattomasta teräksestä.

Ruokalusikat ovat lähes identtisiä, vaikka toinen niistä on taatusti Aito (takapuolella teksti SORSAKOSKI R) ja toinen yhtä varmasti saksalainen Huijaus (takana teksti ROSTFREIER STAHL). Ero on hiuksenhieno; Huijaus on ehkä millin taikka kaksi rouvimpaa tekoa, varsi ei ole niin kulmikas ja simpukkakuvio taas on voimakkaampi kuin Aidossa. Kahvilusikka on ainakin Sorsa, mutta toivon mukaan myös Koski, sillä siinä on takana kaarevasti tekstit RUOSTUMATON yläpuolella ja TERÄS alapuolella. Tekstien keskellä on pallo, jonka sisässä on pieni Sorsa(?). Musla on ilmeisesti sellainen yleismalli, jota on hyvin moni valmistanut. Kiinnostavin näistä omistani on tuo kahvilusikka (vaikka se on aika naarmuinen), sillä en ole nähnyt lintulogoa missään muualla. Ja olen tutkinut aika monen kirpputorin kahvilusikat ja muut aterimet tosi tarkkaan sen jälkeen kun löysin sen. Tässä siis vasemmalta Aito, Huijaus ja Sorsa joskus alaluokalla tekemäni pyyheliinan päällä.

3 kommenttia:

Thilda kirjoitti...

:) Hyvä joukko sulla tänään! Otit lusikan kauniiseen käteen ja tutkit asiaa, mielenkiintosta. En ole koskaan kiinnittänyt huomiota moisiin sorsiin, paitti siihen sairaalan lasiseen joka meillä on maljakkona/karahvina..

Anastasia kirjoitti...

Oho, onpas mielenkiintoinen lusikka-juttu. :)

Anastasia kirjoitti...

Niin ja tuo "vohvelikangas" -pyyhe on ihan huippu! Tuollaisia käsitöitä tuli koulussa kans tosiaan tehtyä ja äitini ompeli myös pyyhkeitä ja teki niihin kuvia. Joku taitaa olla vielä tallessa, pitäisikin laittaa siitä kuva omaan blogiini...