keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

Puutarhapalatsi - Riika I

Tervetuloa nojatuolimatkalle Riikaan, Latviaan! Tämä on kuvakertomus, jonka lopullinen pituus selviää tarinan edetessä.


Jos hotelliin vievä porttikongi näyttää tältä, hotelli ei voi olla kovin huonosti valittu. Eikä se ollutkaan!


Jo naistenhuoneen lamppu kertoi meille, että kyseessä ei ole mikään moderni standardihotelli. Tohkeissamme näpsimme kuvia jo siellä, onneksi kukaan ei nähnyt! Aulan kristallikruunu sai meidät melkein lentämään selälleen. Paluun jälkeen minulle paljastui, että hotellirakennus on vuodelta 1780.


Käytävätkin olivat nähtävyys; kuviolliset kulta-vihreät kangastapetit, peilejä ja viihtyisiä seurustelunurkkauksia siellä täällä. Ja portaikkoon suorastaan rakastuin!
Myös huoneet olivat yksilöllisiä. Minun huoneeni oli pieni koppi, jossa tuskin sopi kääntymään. Se olisi ollut ihan jees, ellei ystävätär olisi joutunut ottamaan 40 euroa korkeammalla hinnalla Superior-huonetta. Se oli ehkä noin kymmenen kertaa minun koppini kokoinen, siellä oli pylvässänky, seurustelunurkkaus ja parveke. Ja tervetuliaisena huoneessa oli sitä paikallista myrkynmakuista "yskänlääkettä". Vähän epistä ;-/ Tosin parveke oli yhteinen toisen huoneen kanssa niin ettei siitä ollut kovin paljon iloa. Sieltä kun näki suoraan naapurin sänkyyn verhojen ollessa auki.


Tosiasiassa naureskelimme koko matkan hänen Superior-huoneelleen, koska olimme jo koneessa pohtineet minkähänlaisen huoneen hän saa. Mutta se ainakin selvisi, että joskus hotellihuoneesta kannattaa maksaa muutama kymmenen euroa enemmän.

Minun huoneessani oli kuitenkin jotain aivan ihanaa: Näkymä hotellin tunnelmalliselle sisäpihalle! Lempeässä ja lämpimässä iltahämärässä mekin istuskelimme siellä, kuuntelimme kaunista musiikkia ja suihkulähteen solinaa. Tunsimme totisesti olevamme ulkomailla!


4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No kylläpäs matkailu avartaa! Hieno hotelli teillä ja mukavaa, ettei standardihuoneet ;)
Saatat varmaan mennä toistekin?

Tee

hietzu kirjoitti...

Voi kun on kaunista! Itsekin olen käynyt Riiassa, mutten sentään tuollaisessa hotellissa. Varmasti mukava kokemus,niin hotelli kuin kaupunkikin. Ihana ripaus antiikkia/renessanssia patsaissa. :)

Miia kirjoitti...

Minä en ole vielä Riikaan päässyt, mutta itse asiassa suunnitellaan matkaa sinne kahdestaan miehen kanssa... joten olisipas kiva, jos kuvakertomus jatkuu. Voitko kertoa, mistä hotellista nuo kuvat ovat? On aina mukavampi varata hotelli, josta on saanut suosituksia.

Kuukki kirjoitti...

Sanos muuta, Tee! Kyllä vaan vähintäänkin toisen kerran.

Hietzu, niin oli! Ja hotellin valitsimme lähinnä sijainnin perusteella (vanhassa kaupungissa) ja sitten se tällainen, aivan ihana yllätys.

Miia, lisää kuvia tulee ilman muuta, todennäköisesti jo illalla. Suosittelen ehdottomasti sekä kaupunkia että hotellia! Hotel Garden Palace Riga, 28 Grecinieku Iela. Lentokentältä pääsi helposti bussilla nro 22 noin 100 metrin päähän hotellista. Aamiainen ei ollut niin monipuolinen kuin usein suomalaisissa hotelleissa, mutta sillä selvisi kuitenkin pitkälle. Ja sijainti ja tunnelma olivat ylivoimaisia!