sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Huvi ja hyöty


Ennen minulla oli tapana silittää pyykkejä lähes aina kun katsoin televisiota. Sitten se tapa jostain syystä unohtui ja muutuin sohvaperunaksi. Ja pyykkejä oli enemmän odottamassa silitystä kuin silitettynä kaapissa.


Nyt olen jälleen palaamassa vanhaan, hyväksi koettuun tapaan. Äsken ehdin mukavasti silittää pöytäliinoja ja astiapyyhkeitä samalla kun seurasin Palanderin paluuta rinteeseen. Ja iltapäivällä tulee vielä taitoluistelugaala Nagoyan GP:stä, kerrassaan oivallista silitysohjelmaa!

Suudelmakin tuli jälleen kerran pyykistä ja menee kohta paikalleen. Tavallinen puuvillakangas on kyllä toiminut huomattavasti paremmin kuin mikään kaupasta ostamani suihkuverho.


Olen aina tykännyt silittämisestä, koska se on minusta tosi rentouttavaa ja siinä näkee työnsä tuloksen nopeasti. Voisi melkein sanoa, että silityksessä ja tv:n katselussa yhdistyy huvi ja huvi.

5 kommenttia:

Markka kirjoitti...

Täällä ilmoittautuu toinen, joka katselee telkkaria silittäessään. Ikkunanpesuhommaan kun vielä keksisi viihdykettä :).

Siru71 kirjoitti...

Miekin mietiskelin, että puuvillaverho on parempi kuin suihkuverho. Sen voi pestä 60 asteessa ja pöpöt kuolee.

Marie Elisabeth's rum kirjoitti...

Silitys on ihanan rentouttavaa puuhaa. Ajatus saa kaikessa rauhassa edetä asiasta toiseen :)

Miten puuvillainen suihkuverho toimii, lähinnä sen kuivuminen kiinnostaa?
Olen haaveillut sellaisesta, mutta en ole saannut kotiväkeäni vakuuttuneeksi ;)

Tyttö ja helmikorvakoru on yksi lemppareistani ja elokuvan värimaailma on henkeä salpaava.

Sini kirjoitti...

Kauniin sinisiä tekstiilejä. Silitetyn vaatteet ja tekstiilit ovat ylellisyyttä. Itse en silitä juuri mitään. En tiedä, miksi nykyään näin. Paitsi sellaiset vaatteet, jotka rypistyvät. Äitini silitti kaiken alushousuista ja sukista lähtien. Hyvällä raudalla on muuten ilo silittää! Onko sulla muuten mankelia? :)

Kuukki kirjoitti...

Sanos muuta, Markka, ehkä pitäisi yhdistää ikkunanpesuun joku jumppa - tosin naapurit voisi pitää vähän outona ;o)

Siru71, voin vakuuttaa, että puuvillaverho on miljoona kertaa parempi kuin ne kauppojen tarjoamat. En koskaan onnistunut saamaan niitä puhtaiksi, mutta tämän voi huoleti pestä 60:ssa tai jopa 90 asteessa. Ja tulee vitivalkoiseksi.

Juuri niin, Marie Elisabeth, saa olla ajatuksissaan samalla kun tulee sileää. Puuvilla kuivuu hyvin, ainakin minulla kun suihku on ammeen yhteydessä ts. suihkun jälkeen vedän verhon leveäksi ja se kuivuu ammeen reunaa vasten (sen sisässä on patteri). Minun on varmaan "pakko" hakea kirjastosta Tyttö ja helmikorvakoru, kaikkien mielestä se on niin ihana!

Sini, minulla on myös ollut opiskelijakaveri, joka silitti alusnousunsa ja sukkansa. Itse en ole vienyt silitystä niin pitkälle ;-) Mankelia en ole tullut koskaan hankkineeksi vaan silitän myös kaikki lakanat.