perjantai 12. marraskuuta 2010

Tyynyliina, pellavahousut, lakana


Taisi edellisen postauksen kanssa muille käydä samoin kuin toiselle siskolleni; hän luki sen vain harppoen, koska ei halunnut tietää liian tarkasti. Ymmärrettävää... Parasta siinä asiassa on se, että sitä ei enää tapahdu.

Nyt sitten miellyttävämpiin aiheisiin ;o)


Olen aloittanut hyvissä ajoin ensi vuoden kesäloman valmistelut. Aion lopultakin kutoa itse perinteisen räsymaton ja talven aikana leikkaan siihen kuteet valmiiksi. Tutkin nettikeskusteluista, miten ihmiset ovat leikanneet kuteita ja näytti siltä, että aika moni lankasuoraan, jopa repimällä. Minä päädyin kuitenkin tekemään kuten muistan lapsuudesta äidin ja tädin tehneen - leikkaamaan kuteet viistoon.


Näiden leikattujen ja odottamassa olevien kankaiden perusteella matosta näyttäisi tulevan hyvin hempeä. Itseni tuntien mattoon tulee kyllä räväkämpiäkin raitoja, mutta vaikea kuvitella, että siitä ihan riemunkirjava tulisi.

3 kommenttia:

Nonna kirjoitti...

Näytti niin tutulta tuo eka kuva. Just virkkailen mattoa itse revityistä lakanoista.

Meidän suvussamme räsymattojen kuteet on revitty tai leikattu (trikoo) loimen suuntaan, kun taas poppanan kuteet 45 asteen kulmaan. En tiedä, mikä on yleisin käytäntö ja miksi...

Kauniit värit kuteissasi! Ihana kun matossa on tuttuja vaatteita!

hietzu kirjoitti...

Minä jo luin että mitä ihmettä se suunnittelee ja valmistelee jo ensi kesälle,mutta matonkuteita :D Ajattelin jo että jotain matkaa,nehän on hyvä suunnitella hyvissä ajoin. Sinulla on sitten ensi kesänä mattotalkoot :)

Kuukki kirjoitti...

Nonna: Esittelehän, kun saat maton valmiiksi! Loimen suuntaan leikkaaminen/repiminen voi hyvin olla oikea tapa, minun muistikuvani on aika hatara. Luulen, että matonkuteiden leikkaaminen oli yhden kesän villitys meidän suvussamme. Ensi kesänä se sitten lopulta paljastuu, jos matostani tulee outo tai muotopuoli ;-)

Hietzu: Muitakin kuin matonkutomissuunnitelmia on jo ensi kesäksi, joten oikessa olet... Nyt jo ihmettelen, miten neljän viikon kesälomalla ehtii tehdä kaiken haluamansa. Lomaa pitäisi olla vähintään kahdeksan viikkoa...