perjantai 6. tammikuuta 2012

Vuodenvaihteen sää


Joulun vietin pohjoisessa ja vuodenvaihteen Suomen Etelässä. Siellä ehti olla kaikenlaista säätä ja tässä on loppiaisen ratoksi kuvakertomus siitä; enemmän kuvia, vähemmän sanoja.

Saavuin vuoden viimeisenä päivänä; ei lunta ja vesisade. Sade loppui, tuuli ja mereltä lähestyi pyryrintama. Märkää räntää tuli keskustassa - torikin oli ihan tyhjä. Menin Hangonkylän venesatamaan, siellä oli vielä lumetonta, kunnes alkoi sataa rakeita ja sitten sitä samaa märkää lunta. Yhtäkkiä olikin taas valkoista ja sade vain jatkui. Päätin kierrokseni Itäsataman makasiineille.


Vuoden ensimmäisenä päivänä oli lumi maassa, pari astetta pakkasta ja hetkittäin aurinko pilkisteli pilvien raosta. Illan hämärtyessä oli edelleen talvista, mutta sitten alkoi sataa jälleen vettä ;-(


Vuoden toisen päivän aamuna ei lunta enää ollut ja satoi vettä. Iltapäivällä tuuli yltyi ja alkoi sataa lunta ja räntää vaakasuorassa. Jätin taakseni lumisen Hangon ja ajelin kotiin kauheassa lumituiskussa, joka oli vallannut koko eteläisen Suomen. Seuraavana päivänä tunsin käsivarsissani, että rattia oli pitänyt puristaa tavallista enemmän ;-D


Näiden kuvien myötä toivotan teille kaikille mukavaa loppiaista ja uutta vuotta!

3 kommenttia:

Kotivalo kirjoitti...

Aika vaihtelevaa ollut tuo sää viime aikoina =) Hienoja kuvia, ja onneksi pääsit ehjin nahoin kotiin. Itse kammoan ajaa just noin rattia puristaen.

Kirjailijatar kirjoitti...

Ihana ihana Hanko. Tosi upeita kuvia. Vaikka ilma olisi järkyttävä, kuvista voi tulla tosi hienoja. Ja usein tuleekin. Auringonpaiste taitaa olla huonoin mahdollinen kuvausilma. Tosi upea tunnelma näissä, nyt on taas Hanko-ikävä.

Kuukki kirjoitti...

Kotivalo, vaihteleva sää on ihana! Nautin lumituiskusta, jos ei tarvitse mennä tuiskusta töihin tms. paikkaan, jossa pitäisi näyttää asialliselta ;-) Ei tosiaan ole kovin rentouttavaa ajaa huonossa kelissä, mutta onneksi mitään ei sattunut.

Kirjailijatar, sanos muuta, Hanko on aina ihana! Olen myös huomannut, että missä tahansa säässä voi onnistua ottamaan hyviä kuvia. Tuiskussa yleensä otan kuvia ns. käsilaukkukamerallani; on halvempaa ostaa uusi pikkukamera, jos se hajoaa kosteuden vuoksi.

Sinne vain Hankoon, nyt kun siellä ei ole juuri turisteja, siellä on niiiin rauhallista, kunnon pikkukaupunkimeininki ;-D