sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Kuinka meri luo itselleen jääkannen

Äänestysreissulla kerkesin kiertää kameran kanssa Hangon kaikilla rannoilla ja ihastella jäätyvää merta muiden kameratyyppien kanssa. Ensimmäistä kertaa elämässäni näin, miten meri jäätyy.Joissakin paikoissa näytti ensin muodostuvan pieniä pyöreitä jäälauttoja, jotka sitten hiljalleen liikkuivat jääsohjossa yhteen.
Harvoissa paikoissa meri oli lähes tyyni, jolloin syntyi täysin sileää jäätä.


Avarilla paikoilla tuulen armoilla näky oli hienoin; avoveden ja jo jäätyneen rannan välissä oli valtava sohjolautta, jonka jäätymisen saattoi melkein kuulla. Sohjo velloi edestakaisin tuulen voimasta ja puski kohti rantaa vähitellen jäätyen. Sohjolautan vellomisen ja rantautumisen näki mahtavasti Gunnarsin- ja Tulliniemen rannoilla, joiden jää on aaltojen muotoinen.

###### Jännitys tiivistyy.... Suomella on ihan kohta uusi presidentti. Mukavaa iltaa teillekin! #####

5 kommenttia:

Kotomon Taina kirjoitti...

hienoja kuvia! mukavaa vaali-iltaa ja alkavaa viikkoa!

hietzu kirjoitti...

Uskomattoman kaunis kuvasarja. Kertomasi perusteella kuvatkin miltei heräsivät eloon ja jään/veden liikkeet saattoi miltei kuulla.

Kuukki kirjoitti...

Kiitos Taina, mukavaa viikonloppua sinullekin!

Hietzu, sen melkein kuulikin ;-)

Kirjailijatar kirjoitti...

Miten mahtavia kuvia! Tosi kaunista. Aika ihmeellistä, että näit kun meri jäätyi. Ai noin se tapahtuu. Minä muistan kerran olleeni eräällä mökillä, kun järvi jäätyi yön aikana. Sekin oli hassua. Illalla se oli vapaa ja aamulla kahlehdittu jään alle.

Kuukki kirjoitti...

Kirjailijatar, kiitos! Se oli tosi hienoa, nyt pitäisi taas päästä katsomaan, miltä Hanko näyttää. Sinun aurinkoisten kuviesi mukaan siellä on nyt jo ihan erilaista. Luonto on täynnä ihmeitä ;-)