sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Näitä siis tein...


Ennen joulua innostuin tosi paljon siitä, mitä kaikkea omista valokuvista voi tehdä. Joulukorttien ja Lehmäkirjan lisäksi sitten teetinkin niistä joululahjoja aika paljon. Omahyväisesti kuvittelin, että muutkin olisivat kuvistani yhtä innostuneita kuin minä ;-D Ilmeisesti onnistuin ainakin kohtalaisesti, kun saajat vakuuttivat tykkäävänsä lahjoista.

A5-kokoiset Lehmäkirjat teetin Ifolorilla ja se oli helppoa. Sivuja niissä oli 19 eli kuvia meni 37 kpl, koska halusin, että kaikki kuvat ovat koko sivun kokoisia. Joihinkin kuviin lisäsin pikku kuvatekstit. Eniten aikaa meni kuvien valitsemiseen ja niiden lataamiseen kirjanteko-ohjelmaan. Itse kirjan tekemistä helpotti se, että loin ensin kuville kansion ja järjestin ne jo siinä siihen järjestykseen kuin halusin ne kirjaan.
Ifolorilla teetin myös kolme erilaista A4-kokoista seinäkalenteria. Tein kaksi Hanko-kalenteria ja yhden Elämää maaseudulla -kalenterin. Myös niiden tekeminen oli helppoa ja hauskaa. Maaseutukalenterista en harmillisesti huomannut ottaa kuvia ennen sen antamista.


Lisäksi teetin Rajala Pro Shopissa kaksi samanlaista A4-kokoista Hanko-kirjaa (20 sivua eli 40 kuvaa), kaksikieliset tietysti ;-) Heillä oli sellainen hyvältä kuulostava tarjous, että normaalisti 49 euroa maksava kovakantinen kirja on vain 19 euroa. Niinpä ostin niitä kaksi ja sain alennuskoodit, jotka sitten piti laittaa tilaukseen. Kirjoihin laitoin samoin kuvatekstejä vain joillekin sivuille ja kaikki kuvat koko sivun kokoisia. Mahdollisuus olisi ollut tehdä monimutkaisempiakin eli laittaa useampia kuvia ja enemmän tekstiä per sivu. Onneksi en tehnyt niin, sillä kärsivällisyys meinasi loppua muutenkin, niin monta vastoinkäymistä tuli eteen. Itse kirjan tekeminen oli helppoa, mutta materiaalin lähettäminen Rajalalle ei onnistunut. Ei vaikka luin heidän ohjeensa; ei mitään neuvoa. Yritin soittaa heille lukemattomia kertoja, mutta kukaan ei vastannut asiakaspalvelun puhelimeen tai se oli varattu. Niinpä laitoin heille myös sähköpostia kahteen eri osoitteeseen. Ei vastausta.


Lopulta asiakaspalvelusta vastattiin puhelimeen. Siellä oli oikein ystävällinen ja iloiselta kuulostava nainen, joka kertoi, että minun pitää ottaa palomuuri ja virustorjunta pois käytöstä ja lähettää materiaali sitten. Hän sanoi, että hänellä on 100 sähköpostiviestiä vastaamatta, koska hän on puhelimessa yhdeksästä viiteen ja sen jälkeen hän tekee näitä kirjoja. Minusta tuo työmäärä kuulosti järjettömältä, ei kai yksi ihminen ehdi kaikkea tehdä... Markkinointiosasto ei ollut tajunnut, että kaikki haluavat teettää kirjansa juuri ennen joulua. Sovimme, että soitan hänelle uudestaan seuraavana päivänä kun olen lähettänyt aineiston.


Illalla tein niin kuin hän oli neuvonut (vaikka en olisi halunnut ottaa kaikkia suojauksia pois päältä, edes väliaikaisesti...) ja sain materiaalin lähetetyksi. Aamulla soitin ja hän ei muistanut, että olimme puhuneet edellisenä päivänä. Liikaa töitä?! Materiaali oli kuitenkin siellä ja hän taittoi kirjan siinä samantien. Lisäksi sain annetuksi molemmat alennuskoodit hänelle, niitä kun ei voinut laittaa kahta samaan tilaukseen. Sovimme myös mistä haen kirjat. Hienoa, homma oli kunnossa!


Ei toki. Seuraavana päivänä minulle soitti eri henkilö, eri paikkakunnalta. Haluamani harmaat kannet olivat lopussa, kävisikö mustat tai valkoiset. Otin valkoiset ulkoa, mustat sisältä. Ja kerroin, että kirjoja piti olla kaksi samanlaista. Se tieto ei ollut siirtynyt heille. Ensimmäinen yhteyshenkilö oli jäänyt lomalle. Kun arvelin tälle toiselle, myös hyvin ystävälliselle naiselle, että varmaankin työuupumuslomalle, hän vastasi, että "Voi kuule, meitä on täällä monta, jotka olisimme työuupumussairausloman tarpeessa." Mitäpä siihen voi sanoa. Olla vain iloinen, että omassa työpaikassa ei ainakaan tällä hetkellä ole vastaava tilanne. Sain kirjat ajoissa ennen joulua, mutta vain tämän onnellisen sattuman - kansien loppumisen - ansiosta.


Kun vertaan näitä kahta yritysta ja niiltä tilaamista, Ifolor on ylivoimainen. Kaikki mitä olen sieltä tilannut, on ollut helppo tilata ja tavarat ovat tulleet nopeasti. Rajalalla ihmiset ovat ystävällisiä, mutta muuten homma ei tämän kokemuksen perusteella toimi (Ifoloriin ei ole kertaakaan tarvinnut olla yhteydessä...). Lisäksi Ifolorin värit ovat luonnollisemmat, Rajalan kirjoissa kuvien väri oli mielestäni liian sininen ja enkä tykännyt myöskään niin paljon kiiltävästä paperista, jota kirjoissa oli käytetty.

3 kommenttia:

Sini kirjoitti...

Aivan upeita kuvia ja kuvatuotteita! Itse olisin täpinöissäni, jos tuollaisia saisin :) Näyttää myös tosi laadukkaalta painojäljeltä. Hyvä kuulla vinkeistäsi...

hietzu kirjoitti...

Itsekin olen kerran käyttänyt tuota Ifolorin kuvakirja palvelua. Sain onnistuneesti tallennettua Ruotsin opintomatkani kuvien ja tekstien kera. Tuolla menetelmällä saisi vaikka lapselle upean kuvakirjan "lehmä,traktori,talo,lumi" jne. Hienolta näyttää lopputulokset! :)

Kuukki kirjoitti...

Kiitos Sini! Facebookissakin kannattaa tykätä Ifolorista, sitä kautta saa heiltä välillä hyviä tarjouksia ;-)

Juuri niin, Hietzu, kuvakirjan aiheita on rajattomasti! Olen ajatellut tehdä niitä lisää, pikkukirjat varmaan viime kesän kirkkovisiiteistä, ystävänpäivätarjous oli niihin juuri sopiva.

Tämä meni nyt vähän Ifolorin mainostamiseksi, vaikka minulla ei ole edes siellä yhtään tuttua töissä ;-) Olen vain niin innoissani, kun kaikenlaistn juttujen teettäminen heillä on niin helppoa.