sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Loppuvuosi 2013

Heinäkuussa tapasin porojen lisäksi pikkukoiran, kanat ja sukulaiset. Käytiin Ohtakarissa, Kokkolassa ja Hangossa, jossa nähtiin Tall Ships Racen Stavros Niarchos. Käytiin Tallinnassa ja vietettiin yksiä mukavia synttäreitä.

Elokuussa myin kirppiksellä tavaroita (miksi täällä ei ole yhtään tyhjempää?). Kansainvälisenä majakkapäivänä seikkailimme Gustavsvärnillä ja nopsia kun olemme, ehdimme vielä vohveliravintolaan, kun kerran oli ravintolapäiväkin. Uusi Pirkka-pöytälevy tuli ja samoin yksi jakkara, jonka sain erikoishintaan kaikesta riesasta. Olin iloinen ja tyytyväinen.

Syyskuussa oli kahdet muuttotalkoot (ja lokakuun alussa vielä yhdet...). Ehdin silti myös Vapriikkiin katsomaan terrakottasotureita. Kiinassa on kuulemma tullut tai tulee tänä vuonna voimaan laki, joka kieltää niiden viemisen ulos maasta edes näyttelyihin. Saattoi siis olla viimeinen mahdollisuus nähdä niitä Kiinan ulkopuolella. Aloitin blogitauon.

Lokakuussa opettelin fasilitoinnin alkeita Haikon Kartanossa; ehkä hienoin hotelli, missä olen koskaan ollut (valtava huone sohvaryhmineen ja parvekkeineen...). Kurssistakin jäi jotakin mieleen ;-) Kävin ensimmäistä kertaa elämässäni kirjamessuilla Valamon luostarista saadulla lipulla. Blogitauko.

Marraskuussa ehkä satoi koko ajan - en muista kun töissä oli niin paljon (onneksi kiinnostavaa) tekemistä. Löysin uimahallin 30 kerran rannekkeeni, jonka olin täysin unohtanut. 23 kertaa käyttämättä ja viimeinen voimassaolopäivä 30.12.2013. H I E N O homma! Aloitin raivoisan uinnin. Silti en voinut jättää välistä joulumyyjäisiä Hangossa (superhyviä lanttu- ja porkkanalaatikoita, jotka tulivat syödyksi paljon ennen joulua). Blogitauko venyi.

Joulukuussa uin, uin ja uin, yhdellä viikolla 6 kertaa eli 6.700 metriä. Muut viikot eivät menneet yhtä hienosti. Kävin slaavilaisessa kirjastossa ja osuin Tuomaan markkinoille Senaatintorille. Lopulta tuli joulu ja loma ja pohjoisen lumi ja rauha.

Uintisaldoksi tuli 18 kertaa = 20.200 metriä. Ihan hyvin tällaiselta laiskimukselta!

3 kommenttia:

Menthe Blanche kirjoitti...

I think recognizing the statues of Xian! This place is amazing ... You went there on your trip to China?
I love your last picture ... it reminds me of our (summer) vacation in Finland 3 years ago ... time flies ...

hietzu kirjoitti...

En tiennytkään tuosta Kiinan laista, onneksi siis kävin sotilaita katsomassa ennen kuin oli liian myöhäistä! :)

Kuukki kirjoitti...

Menthe Blanche, yes, the statues are from Xian. Unfortunately I wasn´t in Xian but only in Tampere where some of them were exhibited last autumn. I´ve never been to Xian, but hope to visit it some day. The last photo is of the Senate Square in Helsinki during the Christmas fair. Probably you have been there ;-)

Hietzu, sama juttu - onneksi näimme ne!