perjantai 16. huhtikuuta 2010

Kahden euron sekapussi

Kävin lomalla myös mummojen pitämällä kirpputorilla. Se oli vanhassa talossa, kaikenlaista tavaraa oli vähintäänkin tarpeeksi ja asiakkaita tungokseksi asti. Olemattomasta lattiatilasta osan vei vielä kaksi vierasnojatuolia, sillä pieni kirppis toimii myös mummojen ja pappojen kohtauspaikkana. Mutta en antanut ahtauden haitata, vaan syynäsin lakanapinot, astiahyllyt, ruokailuvälineet, lamput, pitsiliinat ja epämääräiset miljoonalaatikot. Paikassa näytti olevan tapana, että ensin asiakas kerää kaiken mitä aikoo ostaa ja sitten yksi mummoista sanoo jonkun könttäsumman koko kasalle. Yhdestä kenkälaatikosta löysin vanhoja alusvaatenappeja ja erilaisia parsimalankoja. Huvittavin niistä oli tämä mummosukkisten Atlas-parsimalanka. Sille ei ehkä ole kovin paljon nykyaikana käyttöä, mutta en silti voinut jättää sitä ottamatta. Värikin on ihan mummoa! Pienet valkoiset pellavaliinat olivat liikuttavan söpöjä; varmaan jonkun reikäompelu-uraansa aloittelevan väkertämiä. Pellavanvärisen liinan reikäompelukuviot sen sijaan ovat huomattavasti taitavamman neulankäyttäjän työtä - taidokkaita ja kauniita! Sekapussini sisälsi siis erilaisia ompelu- ja parsimalankoja, kangasnappeja, 5 + 1 liinaa sekä vielä käsilaukkuun sopivan peilin (olin rikkonut entisen, joten se tuli tarpeeseen). Jotain jätin sentään ostamattakin; toisella kaksieuroisella olisin saanut pussillisen puisia pitsinnypläyspalikoita! Ne olivat hauskoja, mutta järki voitti. Pitsinnypläyksestä en nimittäin tiedä mitään.

6 kommenttia:

Thilda kirjoitti...

Oi! Minä nyplään! HALVALLA olisit saanut nypylät! Minun mies sorvasi niitä aikoinaan minulle, mutta ainahan niitä lisääkin voisi olla... :) Ota ensi kerralla ja lähetä tänne, maksan vaivanpalkankin, miltä kuulostaa? :)
Ja ihanat löydöt sinulla taas! Minullakin on noita Atlas-lankoja kasa. Jokaisella itseään kunnioittavalla perheenemännällä on oltava Atlas-lankoja vähintään pari kipaletta ;D

Anastasia kirjoitti...

Oi, nuo napit on ihanat!

Miia - Miian unelmia kirjoitti...

Ihania löytöjä, ja millä hinnalla! Siellä on oikeaa kirpputorin henkeä!

Kuukki kirjoitti...

Thilda, ilman muuta otan ne ensi kerralla, jos ovat vielä siellä. Kirppis ei ole ihan lähellä ja auki vain kerran viikossa, joten voi olla että ennen kesää ei ole mahdollisuutta päästä sinne. Mutta joka tapauksessa pidän asian mielessä ja ilmoitan sitten sainko ne.

Anastasia ja Miia, niin minustakin ;-) Ja kirppis oli tosiaan hauska paikka.

Nonna kirjoitti...

Ihania löytöjä olet tehnyt! Nuo napit varsinkin...

Ullakon Aarteet kirjoitti...

minäkin tunnustan, että atlas-lankaa löytyy... useampikin. enkä todellakaan tee sillä mitään ! villaisella parsinlangalla on sentään joskus tullut kursittua jokunen reikä suppuun...

olisin itse ostanut tuon kasan myös, jos olisin paikalle osunut.
plarasin muitakin löytöjäsi ja huokailin täällä.

kiitos piipahduksesta meillä ;- )