sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Taalari

Poikkean hieman aiheesta eli uusista kirppishankinnoista. Tässä ovat Tamara Aladinin Riihimäen Lasille 1968 suunnittelemat Taalari-maljakko ja -tuhkakuppi, jotka olen perinyt kotoa. Eilen etsiskelin uusia kuvakulmia olohuoneessa ja makoilin lattialla. Niska jäykkänä zoomailin, tähtäilin ja räpsin kuvia. Ei näköjään pitäisi. Kun nousin, silmissä alkoi vilkkua kirkas sahalaitakuvio - migreeenihyökkäys! Migreenia minulla ei olekaan ollut vuosikausiin. Onneksi heti otettu Panacodin puolikas ja hetki loikoilua uuden hohtotäkin päällä pelastivat tilanteen. Taitavat olla niska ja hartiat hitusen jumissa... Taalari oli tuotannossa vuosina 1968 - 1983 ja varsinkin tuhkakuppeja näkyy aina silloin tällöin kirppiksillä. Eihän nykyään juuri kukaan enää polta. Siksi minullakin tuhkis toimii yhden ruusun maljakkona. Tamara Aladinista ja Riihimäen Lasista löytyi aika mukava artikkeli täältä.

5 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Tuo tuhkakuppi löytyy myös miun vanhemmilta. Ei vaan ollenkaan noin ihanan värisenä. Kiitos taas tästä sivistyksestä.

Kuukki kirjoitti...

Heh heh, sait minut nauramaan tuolla kiitoksella. Minulle on näköjään tämän bloginpidon myötä tullut tavaksi kaivella tietoja tavaroista, joita olen saanut tai löytänyt. Samalla tässä tukin omassa sivistyksessä olevia aukkoja...

Kotivalo kirjoitti...

Kauniin värisiä nuo sun maljakot. Minäkin löysin jokin aika sitten Aladdinin tuhkiksen kirppikseltä, kirkkaanvärisen, olisko kuvio pyörylä, ympyrä tmv... Maksoin muistaakseni 4 euroa. Eli näistä tekee välillä löytöjä, olivat niin suosittuja aikanaan. Lahjaksi sain syksyllä tyttäriltäni kirkkaan ja vihreän taalerikynttelikön, aivan ihanat!! Mukavaa alkanutta viikkoa = )

Siiri kirjoitti...

Hienot ne on kyllä sinisenä, vielä kun jostain löytäisi itsellekin! :)
Meiltä löytyy ruskea ja keltainen kulhona.

pikkudidi kirjoitti...

Kiva idea laittaa tuhkikseen yksi kukka, näyttää hienolta kun on vielä vastavärit! Tuollaista isoa maljakkoa (mieluiten keltaisena) olen kirppiksiltä koittanut katsella sopuhintaan, mutta vielä ei ole tärpännyt.