torstai 26. elokuuta 2010

La Luna


Sain kuun taivaalta... tai ainakin melkein. Viime viikonloppuna löysin kirppikseltä kuun 50 sentillä. Se on kuin kaupoissa myytävät maapallot, mutta ilman mitään telinettä, pelkkä pallo.


Tai ei pelkkä pallo, vaan täynnä kiinnostavaa tietoa! Olen tutkaillut ja pyöritellyt sitä koko viikon ja surffannut välillä netissä etsimässä lisää tietoa. Jo pelkästään sen merien nimet - vaikkapa Mare Ibrium (Sateiden meri), Sinus Iridum (Sateenkaaren lahti), Oceanus Procellarum (Myrskyjen valtameri) - ovat niin salaperäisiä.


Kuu ymmärtää pitää tylsemmän puolensa (yllä) poispäin meistä ja iltaisin saamme katsella Kuu-ukon ilmeikästä ja vaihtelevaa naamaa (alla).


Ikiomaan Kuuhuni on merkitty kaikki USA:n ja Neuvostoliiton laskeutumiset päivämäärineen niin kuin myös moni kuuluisa heppu, jota on kunnioitettu antamalla vaikkapa jollekin Kuun kraatterille hänen nimensä. Siis kunnon tietopaketti kiinnostavassa muodossa.


Enpä taida ihan hevillä luopua omasta Kuustani!

3 kommenttia:

Miia - Miian unelmia kirjoitti...

Voi vitsi, miten hieno!

Anja kirjoitti...

Tuo on todella hieno löytö! Minulla riittää vielä tutkimista maa-karttapallossa, jonka hankin itselleni viime syksynä :)

Kuukki kirjoitti...

Miia, niin minustakin ;-) En ollut edes tiennyt, että tuollaisia on.

Aivan niin, Anja, maapalloa ja karttoja on ihana tutkia!