torstai 28. helmikuuta 2013

Burnett


Tein viime viikonloppuna taidehankinnan: Ostin Burnettin. Kaikkihan tiedätte tämän tunnetun ja hyvin tuotteliaan taiteilijan?


Laitoin taulun ensin keittiön peräseinälle, mutta se jäi pöhkösti lampun taa piiloon. Siispä siirsin sen sinne, mihin alunperinkin sitä ajattelin.


Kyllä tuo Burnett sopii ihan hyvin tuonne katonrajaan parin vanhan kahvimyllyn ja yhden kuparipannun seuraan, eikö vain?


Burnett on maalannut paljon Pariisin katunäkymiä ja hänen taulujaan on levinnyt ympäri maailman. Ne vaihtavat omistajaa pilkkahinnalla tai jopa sadoilla dollareilla tai euroilla. Minä maksoin omastani viitosen.


Selvyyden vuoksi kerrottakoon, että Burnett ei ole kukaan yksittäinen taiteilija vaan todennäköisesti burnetteja tehtailevat katumaalarit, taideopiskelijat tai niitä tehdään jopa jossain meksikolaisessa nyrkkipajassa massatuotantona. Huhun mukaan sen omistajan kerrotaan sanoneen, että jos ihmiset tietäisivät, kuka heidän taulunsa on maalannut, he polttaisivat sen ("will burn it").


3 kommenttia:

hietzu kirjoitti...

Olen sitä mieltä ettei ole mitään väliä onko teoksen tehnyt tunnettu taiteilija vai sukulaislapsi, jos lopputulos miellyttää omaa silmää. Eikö vain? Ja aivan hyvin sopii tuonne oven yläpuolelle seurustelemaan kahvipannujen kanssa :) Paikkahan on juuri kuin sille tehty!
Olen nähnyt tämän tyylisiä ennenkin ja osa viehättää.

Kotivalo kirjoitti...

Hieno on, ja tuo sininen seinä myös! =)

Kuukki kirjoitti...

Hietzu, olen samaa mieltä - ei kai taidetta voi hankkia muutoin kuin oman maun mukaan, jos sitä omassa kodissaan aikoo katsella... Sijoitustaide on toinen juttu, sitä ehkä hankitaan muista syistä. Niin ja minullahan on nyt sama harrastus kuin entisen presidenttimme puolisolla - toritaide ;-D

Kotivalo, kiitos! Tykkään myös tuosta turkoosista seinästä, vaikka se on niin voimakas väri. Se on ollut tuollainen lähemmäs kymmenen vuotta, eikä ole kertaakaan tullut mieleen, että valinta olisi ollut väärä.