sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Baiyunguan - Peking 4Baiyunguanin taolaistemppelissä vallitsee ihana rauha ja hiljaisuus, vaikka ollaankin suurkaupungin sydämessä.


Kunnes...
... on kauhea sutina! Paikalle singahtaa kiinalaisryhmä kädet täynnä kasseja. Huutoa, säntäilyä, kassit sinne tänne, suitsukkeet pois paketeista, paketit hujanhajan maahan, äkkiä tuli suitsuketikkuihin, kumarrukset joka suuntaan, tikut astiaan pystyyn ja tukka putkella seuraavaan kohteeseen. Ilma on täynnä savua ja suitsukkeiden hajua. Missä rauha, keskittyminen, harras mieli???
Pyörremyrskyn tavalla liikkuva kiinalaisryhmä tekee samat "rituaalit" joka suitsukeastian ääressä ja häipyy sinne mistä tulikin... Temppelissä on jälleen hiljaista. Paikalla on enää muutama ihminen. Vanha kiinalaispariskunta on selvästi temppelissä lastenlastensa kanssa. Nainen tarinoi nuorille rauhallisella äänellä ja nämä kuuntelevat kunnioittavasti. Vaikka en ymmärrä itse asiaa, sisäinen rauha valtaa mieleni.

3 kommenttia:

Kirjailijatar kirjoitti...

Kiitos ihan mahtavasta matkasta. Kiina olisi varmasti kiehtova maa käydä. En ole koskaan ollut siellä päin maailmaa.

hietzu kirjoitti...

Kadehdin tuota arkkitehtuuria johon laitetaan ajatuksia enemmän kuin meidän betonilaatikoihin. Nuokin harmaat rakennukset näyttävät heti kutsuvammilta kun on koristeilta ja yksityiskohtia,ovat yksilöllisiä. Tosin taitaa sielläkin olla niitä perus "laatikkotaloja"?

Kuukki kirjoitti...

Kirjailijatar, suosittelen ehdottomasti Kiinaa ja Pekingistä tutustuminen maahan on helppo aloittaa. Luulen, että en itse saa koskaan tarpeeksi siitä kaupungista... ;-)

Hietzu, toki Pekingissäkin on ihan kammottavia rakennuksia; huonokuntoisia asuinkerrostaloja ja myös hienoja uusia lasilaatikoita, joita rakennettiin kovasti ennen olympialaisia. Otin joitakin kuvia niistäkin, vaikka kaikki vanha ja tyypillinen kiinalainen kiinnostaakin huomattavasti enemmän. Perinteisiä kiinalaisia rakennuksia on temppeleiden lisäksi onneksi myös muuten jäljellä, ihan kaikkea ei ole jyrätty maan tasalle.