torstai 5. huhtikuuta 2012

Hutongissa, Rumputornissa ja Hiilikukkulalla - Peking 6


(Jos joku on jo ihan lopen kyllästynyt katsomaan Kiina-kuvia, kannattaa vältellä tätä blogia pääsiäisen yli ;-D)


Hutong tarkoittaa vanhaa asuinaluetta, jossa kapeat kujat risteilevät muurien ympäröimien pihatalojen välissä. Hutongeja on jyrätty pajon kerrostalojen tieltä, mutta nyt niiden arvo on huomattu, niitä on kunnostettu ja ne halutaan säilyttää, ovathan ne omaleimaista Pekingille. Hutongissa huomaa, että kiinalaisesta uudesta vuodesta ei ole kovin pitkä aika; ovissa on pahoilta hengiltä suojelevien jumalien kuvia ja kamanoissa punaiselle paperille kirjoitettuja onnea tuottavia lauseita.


Hutongin keskellä muutaman kilometrin päässä Kielletyn kaupungin pohjoispuolella ovat Kellotorni (Zhonglou, yllä) ja Rumputorni (Gulou, alla) pienen aukion pohjois- ja etelälaidoilla. Gulou-metroasemalta on mukava kävely hutongin halki torneille. Kellotornissa on valtava pronssinen kello, riittää, että sen on nähnyt kerran, mutta Rumputorniin kannattaa kiivetä jyrkät portaat (ei huonopolvisille!) useamminkin, sillä siellä on mahdollisuus nähdä ja kuulla mahtavaa rummutusta! Rummutus vaihtelee vuodenajan mukaan ja toisinaan rummuttajat ovat pukeutuneet hienoihin keisariajan asuihin.Rumputornista näkee yli hutongin ja myös suoraan kohti etelää, jossa sen ja Kielletyn kaupungin välissä on Hiilikukkula (Jingshan). Kukkula on tehty Kiellettyä kaupunkia ympäröivästä vallihaudasta nostetusta maasta, mutta se ei silti ole ihan mikä tahansa pikkukukkula. Huipulla on temppeli, joka (saaste)sumuisena päivänä näkyy aavemaisena kaukaisuudessa.


Kiertelimme Rumputornilta Hiilikukkulalle hutongin halki ja Beihai-järven rantaa ja saavuimme sinne sopivasti hämärän laskeutuessa. Kukkulalle kannattikin kiivetä, sillä temppelistä avautuivat upeat näkymät Kielletyn kaupungin oranssien kattojen ylle! Ja hetken päästä Kielletyn kaupungin takana etelässä syttyivät Taivaallisen rauhan aukion valot...Ja kun kiersimme temppelin pohjoispuolelle, näimme sinne, mistä olimme juuri taivaltaneet eli Rumputornille.Laskeuduimme kukkulalta Kielletyn kaupungin pohjoisportille ja jatkoimme matkaa pitkin sen pohjoislaitaa koilliselle kulmatornille.
Osuimme paikalle, kun kiinalaista morsiusparia kuvattiin - veteen heijastuva valaistu kulmatorni olikin hieno tausta. Kuvaajalla vain oli hieman vaikeuksia päästä riittävän korkealle parhaan kuvakulman löytämiseksi ;-)

2 kommenttia:

hietzu kirjoitti...

Kiitos tuliaisista! <3
Minä en ainakaan kyllästy näihin kuviin,antaa palaa vaan! :P
Kuinka ihmeessä muistat kaikki nuo kiinankieliset nimet? Vai kirjoititko ne ylös siellä paikanpäällä?
Kauniita valoja ja kaunis morsiuspari. Oletko pitänyt kirjaa kunka paljon matkalla otit kuvia? Itse en varmaan pääsisi moisessa paikassa metriä pidemmälle etten jo jäisi johonkin kadunkulmaan kuvaamaan.

Kuukki kirjoitti...

Eipä kestä! Hyvä, että minun lisäkseni joku muukin jaksaa katsella näitä ;-) Aika moni kiinankielisistä nimistä on tuttu, tosin en osaa kirjoittaa niitä kiinaksi... Otin noin 1400 kuvaa, mutta tietenkään kaikki eivät ole säilyttämisen arvoisia. Sehän se ongelma on, että ei voi astua hotellin ovesta ulos iman, että heti pitäisi kuvata ;-D Siksipä haaveilen jo seuraavasta matkasta, Finnairkin ilmoittelee jatkuvasti tarjouslennoista...