lauantai 11. syyskuuta 2010

Museossa


Tällä reissulla ehdin jopa museoon, Wallraf-Richartz oli kohteemme. Valokuvia sai ottaa ja huomasin juuri, että valokuvani ovat näköjään kaikki uskonnollisaiheisia ;o)


Muutakin museossa oli tarjolla; impressionisteja ja pointillismia - tässä Maximilian Lucen Notre Dame. Yksi Claude Monet´n lumpeenkukkataulukin oli, mutta parempiakin olen nähnyt.


Aika paljon oli myös ikoneita, jopa isoja ja sellaisia, joissa oli myös takana kuva. Näiden kahden Kristus-aiheen tekijöitä en tiedä, koska usein vain nautin taulujen katsomisesta painamatta tekijää mieleen.


Paul Delarochen Herodias (alla) jäi parhaiten mieleeni.


Lähes yhtä vaikuttava kuin museon taulut oli myös museon ikkunoista avautuva maisema. Sattui vielä sopivan vaihteleva puolipilvinen päivä, joten otin aika monta kuvaa myös vanhasta raatihuoneesta (alla) ja Gross St. Martin -kirkosta (alinna).Joku oli tykännyt tästä näkymästä vielä enemmän kuin minä; painanut naamansa ikkunaan kiinni niin, että valokuvakin on epätarkka keskeltä...

5 kommenttia:

Tuulella kirjoitti...

Sekä raatihuoneen että kirkon tornit ovat tosi upeat. Minäkin voisin tuijotella niitä lähestulkoon naamä kiinni ikkunassa :)

hietzu kirjoitti...

Kuulostaapa ihanalta museovierailulta. Minäkin tykkään tuosta Herodiaksesta. Tällaisia museovierailuja on kiva lukea ja katsella, kun itse en ole kovin ulkomaiden museoihin päässyt tutustumaan :)

Sini kirjoitti...

Hienoja kuvia! Ja tuo alempi tekstin asia pisti taas mietityttämään minuakin. Luin sen jo aikaisemmin kertaalleen. Ne elämän suuret ja pienet valinnat... Mutta on mulla muitakin terveisiä. Kurkkaappa blogiini! :)

Markka kirjoitti...

Oi miten ihania kuvia ja maalauksia.
Tornit aivan kuin sadusta.

Kuukki kirjoitti...

Niinpä, Tuulella, kamera kolahti ikkunaan pari kertaa kun myös olin ikkunassa kiinni ;-)

Kiitos, Hietzu, oli aika ihanaa, kun siellä sai ottaa kuvia.

Niin, Sini, en voinut olla kirjoittamasta siitä tänne, koska itseäni asia jäi mietityttämään. Mutta muutahan ei voi kuin tehdä valintoja senhetkisen tuntemuksensa ja ymmärryksensä mukaisesti.

Kiitos Markka, niin minustakin. Ihana museo ja ihanat ikkunat ;-D