torstai 17. joulukuuta 2009

Designia vuodelta 1960

Työnantaja muisti jälleen kunnon joululahjalla. Ripahan sen jo kertoo: Timo Sarpanevan valurautapata vuodelta 1960. Koska pataruokien tekotaitoni on olematon, ei tällaiselle padalle ole ollut tähän saakka tarvetta. Nyt pitänee opetella karjalanpaistit ja burgundinpadat. Eikös ne ohjeet ole yleensä sellaisia, että pilko lihat ja porkkanat, heitä ne pataan, kaada vettä päälle niin että peittyvät, heitä joukkoon muutama pippuri ja kokonainen sipuli. Anna hautua uunissa viisi tuntia tai niin kauan kuin viikkosiivous kestää. Hämmennä välillä jos muistat ja kun olet siivonnut, lorauta joukkoon kermaa ja keitä potut. Kata pöytä, nosta ruoat pöytään ja käske väki syömään. Jotta pilkkomishommat sujuisivat rivakasti, lahjaan kuului myös Janne Loiskeen vuonna 2008 suunnittelema hiiliteräsveitsi ja bambupuinen Match-leikkuulauta. Niin ja pari rumia mutta ehkä näppäriä patakintaita (en viitsinyt kuvata niitä). Jospa löytyisi joku maukas kanapataohje, sellaista olisi mukava kokeilla.

5 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Tiedätkö, mistä niitä hiiliteräsveitsiä saisi ostaa?

Kuukki kirjoitti...

Tervetuloa vierailulle blogiini! Luulen, että ainakin Iittalan tehtaanmyymälöistä ja nettipuodista. Tässä lisää veitsistä: http://www.iittala.fi/web/Iittalaweb.nsf/fi/tuotteet_ruoanvalmistaminen_knives. Tässä myymälät: http://www.iittala.fi/web/Iittalaweb.nsf/fi/ostoksille. Luulen, että veitsiä on ainakin Stockmannilla ja ehkä jopa Anttilassa. Veitsi tuntuu tosi hyvältä.

Kotivalo kirjoitti...

Voi että on ihanat joululahjat! Kaikki just sellaisia mitä olen kuolannut jo pitkään. Tuo pata ehdottomasti toivelistalla miltei ykkösenä = )

Laiza kirjoitti...

Olipas hyvät joululahjat teillä! Itse löysin tuon Sarpanevan padan mummun tavaroista vanhempien luota ulkovarastosta. Se pitäisi puhdistaa ja ottaa käyttöön. Harmi vain kun siitä on tuo puinen kahva kadonnut.

Kuukki kirjoitti...

Yritys tosiaan pitää huolen "omistaan", ainakin näin joulun aikaan. Oletko kysynyt kahvaa Hackmanilta? Kun pataa myydään, luulisi, että irtokahvojakin löytyy. Varmaan jollekin muullekin on käynyt samoin kuin sinun padallesi.