sunnuntai 25. heinäkuuta 2010

Vaaleanpunainen hetki


Ennen lomaa kuvittelin tekeväni heti aluksi kunnon siivouksen kotona; astiakaapit, vaatehuone, kirjahylly ja se yksi huone, jossa remontti on ollut käynnissä jo jonkin aikaa (siis hävettävän kauan), olivat listallani. Toisin kävi. Ensin oli juhannus ja kuka hullu sitä juhannuksena siivoaisi, sitten oli liian kuuma, sitten tuli vieraita ja reissasin niin koti- kuin ulkomaillakin (jotain matkapostausta on tulossa vielä...). Ja koko ajan on ollut helle, välillä melkein tuskastumiseen asti.


Niinpä olen tehnyt sitä mitä varten loma oikeasti on eli levännyt, laiskotellut, lukenut, uinut (enemmän kuin varmaan kymmeneen viime vuoteen yhteensä), syönyt mansikoita, osallistunut kemuihin ja pitänyt parit itsekin ja nauttinut kaikin tavoin elämästä.

Tänään heräsin viime tinkaan ja aloin touhuamaan heti aamulla, siis heti kun olin lukenut paikallislehden ja Hesarin. Pesin pari koneellista pyykki ja laitoin tavaroita järjestykseen. Totesin jälleen kerran, että jostain pitää luopua. Eilen jo luovuinkin, kun vein Fidaan yhden kukkapöydän ja pari kassillista sekalaista kamaa. Mutta huomasin, että kaikenlainen karsinta on pakko jättää viileämpään keliin, nyt on yksinkertaisesti niin hiostavaa (ukkosta ilmassa?).


Niinpä sen sijaan otin rennosti ja keittelin mannavelliä. Halusin ehdottomasti ottaa käyttöön lahjaksi saamani PiP homen vaaleanpunaiset keittolautaset. Ja kylläpä mannavelli maistuikin hyvältä tuoreiden mansikoiden kera vaaleanpunaiselta ruusulautaselta! Suurin esteettinen probleema oli löytää kaapista riittävän kaunis juomalasi lautasen rinnalle. Suurin osa laseistani kun on sinisiä, turkooseja tms. Lopulta päädyin Ultima Thuleen, se oli kaunein omistani vaikka eri tyyliä kuin lautanen.


Huomenna onkin sitten paluu arkeen, mutta illalla arvotaan helmiä ;o)

3 kommenttia:

Miia kirjoitti...

Kauniit lautaset! Lomasi kuulostaa olleen ihana, hieno juttu! Mukavaa arkeen paluuta!

Thilda kirjoitti...

Hyvin kaunis kattaus! Tuo kaikki kuulostaa niiin niin tutulta! Minunkin piti sitä ja tätä, mutta mielestäni olen saanut aikaan liian vähän. Tosin yritän olla optimisti ja ajatella että parempi sekin kuin ei mitään! Samat syyt kuin sinulla; kuka nyt juhannuksena, liian kuuma, on mentävä kaupunkiin, asiolla muuten vain, vieraita, mökille, pientä matkailua jne jne loputtomiin ;D

Kuukki kirjoitti...

Kiitos Miia, ihmeen hyvin työt ovat alkaneet, vaikka on heinäkuu, helle, hiljaista ja asiakkaatkin tuntuvat olevan lomalla (vaikka eivät tietääkseni ole).

Thilda, joo, ei nyt pysty tekemään mitään järkevää. Töissä on kuuma ja illalla kotona vielä kuumempi (etelä-länsisuuntaiset ikkunat eivät ole aina se paras vaihtoehto...). Olen iltaisin jatkanut lomatunnelmissa; lueskellut ja syönyt joka päivä mansikoita ja jäätelöä. No, ensi viikkolla kuulemma viilenee...