perjantai 5. marraskuuta 2010

Olümpia


Kävin pikaisella työmatkalla Tallinnassa ja yövyin Hotelli Olümpiassa, 23. kerroksessa. Hotelli on rakennettu neuvostoajalla (arkkitehdit Toivo Kallas ja Rein Kersten); nimittäin vuoden 1980 Moskovan olympialaisten purjehdukset käytiin Tallinnan edustalla, kuten me kaikki riittävän vanhat muistamme ;o)

Harmittavasti tulin pimeällä ja lähdin aamulla (väärä vuodenaika...), joten en saanut nauttia tarpeeksi maisemista. Ensi kerralla sitten! Huone oli positiivinen yllätys, vaikka moderni sisustus ei yleensä olekaan suosikkini. Tykkäsin siitä, että siellä oli jotain erilaista: Eteisen koko seinän kokoisessa peilissä oli John Lennonin Imaginen sanat. Miksihän on valittu juuri se kappale, onko sillä jotain syvempää merkitystä? En huomannut kysyä keltään työkaverilta, onko kaikissa huoneissa sama tarina.


Kylpyhuoneen ja eteisen välinen seinä juuri ammeen kohdalla oli kyllä vähän pöhkösti mattalasia ja siinä wet-sanoja kirkasta lasia. Lasiseinä "reikineen" vastapäätä eteisen peiliä ei välttämättä olisi kovinkaan mukava, jos asuisi vaikkapa ei-niin-tutun työkaverin kanssa. Minä asuin yksin, joten minun rauhaani se ei häirinnyt.


Se se vasta erityistä olisi ollut, jos sana olisi ollut märg... pieni virolainen tuulahdus kaiken modernin joukossa. Ehkä se olisi kuitenkin ollut liian kotoista, pientä ja vaatimatonta.


Hotellikosmetiikkakin oli tavallista hienompaa, nimittäin Anne Semoninin sitrustuoksuisia tuotteita.

2 kommenttia:

Hurmioitunut kirjoitti...

Kiva tuo Imagine sanoitus :)

Kuukki kirjoitti...

Niin minustakin, vaikka vielä enemmän olisin tykännyt vaikkapa Bruce Springsteenistä. Mutta se ei ehkä olisi hotellin tyyliä... Parempi lienee kaikille tuttu unelma paremmasta maailmasta.