torstai 6. tammikuuta 2011

Elämänohje vuoden aluksi


Hyvän uuden vuoden toivotukset teille lukijani! Uusi vuosi vierähti maalla pohjoisessa pienemmän kummilapseni perheen kera. Kummilapsi oli kiteyttänyt hyvän elämän edellytykset yhteen suomalaiseen sananlaskuun:


Itse hän on jo kauan toiminut sananlaskun mukaan; kanalanhoito on hänen vastuullaan ja hän käy joka aamu yhtä innokkaana ruokkimassa kanat ja Yrjänän ennen kouluunlähtöä ja samoin koulun jälkeen iltapäivällä. Silloin hän myös kerää munat, puhdistaa ne ja laittaa valmiiksi kennoihin. Jos joskus joku muna lipsahtaa puhdistuksessa rikki, herkkupalan saa hänen koiransa.Hyvässä hoidossa Yrjänä on vain komistunut ja kanat pyöräyttävät munan per heltta joka päivä. Maukkaat ja pehmeät munat ovat niin suosittuja, että niitä menisi tuttaville ja naapureille jopa enemmänkin.


Yhtenä iltana kummilapsi lueskeli keittokirjaa ja löysi sieltä ohjeen, jota halusi samantien kokeilla. Niinpä seuraavana aamuna söimme hänen tekemäänsä maukasta munavelliä!

3 kommenttia:

Hurmioitunut kirjoitti...

Olipa iloinen postaus.Ja hyvä sananlasku ;) Ihanaa lukea että lapsi on noin innostunut jostakin, toivottavasti innostuneisuus asioihin jatkuu myöhemminkin :)
Mukavaa loppiaista.

Kotivalo kirjoitti...

Voi miten mukava kummilapsi! Hienoa kun jaksaa, eikä ole kyllästynyt alkuhuuman jälkeen. Mäkin aina haaveilen omista munijoista...

Kuukki kirjoitti...

Niin, sananlaskun neuvoa kun itsekin pystyisi aina noudattamaan!

Kummilapsi on ainakin vielä siinä iässä, että on kiinnostunut monista vähän erikoisemmista asioista ja eläimet ovat yli kaiken!

Ikioma pikku kanala voisi olla hauska juttu, jos olisi sopivat tilat. Omien kanojen munat ovat NIIN paljon parempia kuin teollisuuskanaloiden.