perjantai 30. maaliskuuta 2012

Panjiayuan, kiinalaisen tavaran taivas - Peking 3


Viikonloppuaamuna pitää singahtaa Panjiayuanille, siellä on kaikkea kiinalaista, vielä paljon enemmän kuin kuviin mahtuu. Myyjät tulevat paikalle puoli viiden aikaan aamulla ja ovat iltakuuteen asti. Panjiayuan pitää kokea ja ostoksiakin voi tehdä. Ja AINA pitää tinkiä.Myyjiä on puodeissa, valtavan katoksen alla, taivasalla ja köyhimmät (usein tiibettiläisiä) porttien ulkopuolella. Ihanaa on se, että täällä ei ole yhdenyhtä merkkivaatekopioiden myyjää.

Olen ostanut täältä kerran kiinalaisia huonekaluja ja lähettänyt ne kontissa Suomeen, onnistui ihan hyvin. Lisäksi olen ostanut sängynpeittoja, tyynynpäällisiä, kiinalaisen lampun, tussimaalaustarvikkeita, keramiikka-astioita, tauluja (ja myös kehystyttänyt ne täällä hyvin halvalla) jne. Täällä voi myös kaiverruttaa itselleen sinettileimasimen. Minulla on leimasimeen kaiverrettuna kiinalainen nimeni ja käytän sitä ex libriksen tavoin ja usein leimaan sillä myös lähettämäni kirjeet ja kortit.


Yksi ihanimmista tavaroista täällä ovat taulut, niitä on kaikenlaisia perinteisistä rullamaalauksista öljymaalauksiin ja lakkatauluihin. Tussimaalauksia voi ostaa ilman kehyksiä ja kuljettaa ne helposti kotiin. Tosin sitten todennäköisesti maksaa kotimaassa enemmän kehyksistä kuin itse maalauksesta Kiinassa.

5 kommenttia:

Hurmioitunut kirjoitti...

Tuo kiinanpunainen on kyllä aina niin sykähdyttävän upea <3 Ja AH nuo kaikki ihanat patsaat. Voisin hamstrata tuollaisia kotiini kärryllisen! Sinivalkoinen posliinikin viehättää silmää kovasti.
Tämä oli nautinnollisin kuvapläjäys hetkeen. KIITOS esteettisestä elämyksestä :)

Kuukki kirjoitti...

Hietzu, niin on! Kiinanpunaisista huonekaluista ei voi saada tarpeekseen. Patsaiden kuljetus voisi olla hieman hankalaa, sillä monet ovat betonia ja ehkä 3 - 4 metriä korkeita ;-D Mutta onneksi on noita pienempiäkin. Panjiayuanilla on kyllä kaikkea ihanaa, sinne vaan Pekingiin reissuun!

Eipä kestä, kiva että nautit!

Kirjailijatar kirjoitti...

Upeita. Ihastuin tuohon neljänneksi alimpaan kuvaan ja siinä olevaan taideteokseen aivan erityisesti. Voi miten kaunis.

Hurmioitunut kirjoitti...

:D No joo, sellaiset patsaat eivät taitaisi tulla ihan käsimatkatavaroissa :P Mutta upeita ovat.

Kuukki kirjoitti...

Kirjailijatar, maalaus oli yhdessä kojussa niin, että aurinko tuli maalauksen takaa, siksi siinä on niin uskomaton valo. Jäi kyllä vähän harmittamaan, etten edes yrittänyt hieroa siitä kauppaa. Kotona sen olisi voinut laittaa samantapaiseen valoon. No, onpahan taas yksi syy palata Pekingiin ;-)

Hietzu, minustakin ne olivat hienoja, otin kyllä aika monta kuvaa niistä ;-)