torstai 28. lokakuuta 2010

RuokatunnillaJos on tosi näpsäkkä, puolen tunnin ruokatunnilla ehtii hurauttaa lähimpään ostoskeskukseen, etsiä ja löytää uudet välikausikengät, poiketa kirjakaupassa, huomata edullisen taidekirjan ja ostaa sen, sekä syödä pikapikaa hampurilaisen ja huristella takaisin toimistolle. Eikä ole myöhästynyt kuin vähän yli puoli tuntia.


Taidekirja on Michelangelosta, mutta siinä ei ollut juuri niitä paria kuvaa, joiden olisin suonut siinä olevan. Mutta koskapa olen aiemmin ottanut kirjaston hienosta teoksesta muutaman värikopion, olen jopa voinut yrittää piirtää jotain. Ajattelen samoin kuin kiinalaiset, että matkimalla mestaria oppii (heidän mielestään taidokas kopio on melkein yhtä hyvä kuin alkuperäinen, mutta siihen en sentään pyri, ei näillä lahjoilla ;-)), tai kuten ikonimaalarit, että vanhojen mestarien töitä ei kopioida vaan niistä tehdään toisintoja (kukin omien kykyjensä mukaan).


Tämä ignudo (siivetön enkeli) on suosikkini Sikstiiniläiskappelin enkeleistä. Ne maalaukset pitäisi kyllä nähdä paikan päällä... Pitäisi tehdä oikein taidematka Roomaan samanhenkisessä seurassa...

3 kommenttia:

Hurmioitunut kirjoitti...

Sinäpäs olet ollut tehokkaalla ruokatunnilla :D Hyvän kirjat olet ostanut. Minulla on kirjahylly pursunnut taidekirjoja jo ylikin ja olen saanut huomautuksen, että voisin alkaa miettiä mitä kirjoja todella tarvitsen ja mitä ostan.. :P

Sinulla on hyvät piirtäjänlahjat. Ja olen ehdottomasti samaa mieltä kanssasi, että kopioimalla oppii paljon. Minusta olisikin ollut taidekoulussa hyvä jos olisi kopioitu ensin vaikka mestarien tyylejä maalata,ja sitten keskitytty siihen omaan tyyliin.Nyt oli vaikeaa luoda oma tyyli kun maalaamisesta ei sitä ennen paljon tiennyt.Luoda oma tyyli ns. tyhjästä.

Hurmioitunut kirjoitti...

Ps. Ignudosta tulee hieman mieleen Tampereen tuomiokirkon Hugo Simbergin köynnöstä kantavat pojat, eikös tuokin enkeli kannattele jotain? Siis sama henki,maalaustyyliä tuskin voi verrata toisiinsa.

Kuukki kirjoitti...

Joo ;-D Sama juttu kirjahyllyn kanssa, paitsi että minulla on siinä myös sisustus- ja matkakirjoja aika läjä. Aika ajoin yritän karsia myymällä "poistot" kirppiksellä. Mutta eihän ainakaan taidekirjoista voi luopua!

Nuo kädet ovat ainoat jotka voi näyttää... Piirsin myös tuon alimmaisen enkelin, mutta nenästä tuli liian pitkä ja leuka oli väärässä asennossa ts. siitä tuli hapannaama. Täytyy harjoitella lisää ;-) Luulen myös, että olisi hyödyllistä tutustua eri tyyleihin, siitä varmaan saisi ahaa-elämyksiä oman taiteen tekemiseen.

Nuo enkelit istuvat pylväiden päällä (älä kysy minkä tyylisten...) ja yhdellä on runsaudensarvi mutta kaikista ei ole kuvaa tässä kirjassa. Olen myös käynyt katsomassa Simbergin köynnöspojat, tärkeä tehtävä heillä. Simbergin pojat näyttävät hyvin nuorilta pojilta näihin enkeleihin verrattuna.