sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Lukemista lapsille


Pienempi kummilapsi on edennyt jo usean vuoden kestäneissä Disney-opinnoissaan niin pitkälle, että tunnistaa eri piirtäjien kädenjäljen.


Niinpä ostin heti hänelle pari Carl Barksin piirtämää erikois-Akua 1970-luvulta, kun näin ne kirppiksessä. Hintakin oli erittäin sopiva; 50 senttiä kappale.


Samalla kirppiksellä osui käsiini eurolla Kultaisen Aapisen 10. painos, jossa on Maija Karman kuvat. Ihmettelen kyllä, miksi kansi oli vaihdettu ihan erilaiseen (lue: outoon eikä niin hauskaan...). Muistaakseni oikea kansi oli sininen, siinä oli värikäs kukko karttakeppi kädessä (siis jalassa). Toisella siskolla oli se aito versio tästä opuksesta.


Sisältä Aapinen näytti kuitenkin tutulta ja löysin siitä Kotitonttu-lorun, jonka isä opetti minulle jo ennen kuin osasin lukea tai kirjoittaa. Ja sehän on päivänselvä juttu, että edelleenkin osaan lorun vaikka unissani ;o)

4 kommenttia:

Markka kirjoitti...

Tuosta (sinikantisesta) aapisesta minäkin olen opetellut lukemaan. Osaan lorut vieläkin ulkoa ja se löytyy kyllä kirjahyllystä, tosin uusintapainoksena mutta kuitenkin samannäköisenä.

Kuukki kirjoitti...

Markka, minäkin olisin ottanut mieluummin sinikantisen, mutta tokihan tuo eurolla kelpasi ;o)

Juju kirjoitti...

Äitini aapinen, katsoin ihan samaa, että miksi kansi on vaihdettu. Voi noita loruja, jotkut tuntuvat ihan hävyttömiltä tänä päivänä!

Kuukki kirjoitti...

Sanos muuta, eilen tänään huomenna. Miksi alkuperäinen kansi ei kelvannut? Joo, lorut on vähän toisenlaisia kuin nykyään, kun joka asiaa pitää varoa, etteihän kukaan loukkannu tai lapset pelästy tms. Ja kuitenkin meistä minunkin ikäisistä on tullut ihan normaaleja aikuisia ;-)