tiistai 25. lokakuuta 2011

Stressitöntä viikkoa!


Nonna haastoi kaikki viettämään stressitöntä viikkoa - siispä kaikki mukaan! Itse myöhästyin aloituksesta, mutta en ota siitä paineita ;-D Otan loppuviikon rennosti.


Mutta miten voi päästä stressittömään olotilaan? Työ aiheuttaa monelle stressiä, niin minullekin ennen. Nykyään ajattelen, että jos työpäivä ei riitä töiden tekemiseen, hommat jatkuvat seuraavana päivänä. Pitäisi muistaa pitää itsestä huolta, nukkua riittävästi (liian vähän nukkuneena kaikki huolet tuntuvat sata kertaa isommilta), liikkua (siitä saa hyvän mielen aina) ja syödä terveellisesti.


Helppo näitä ohjeita on muille antaa; en itsekään pysty niitä lähellekään aina noudattamaan. Mutta oma olotila kyllä kertoo, milloin on aika taas ryhdistäytyä. Työstressistä kärsivän pitäisi muistaa että työn ei ole tarkoitus tappaa tai sairastuttaa. Olen ihan varma, että omalla mielialalla on yhteys sairastumiseen, olipa se sitten työuupumus, aivoinfarkti, syöpä tai joku muu vakava sairaus. Samaa sanoi juuri yhtenä päivänä rintasyövän vuosi sitten sairastanut työtoverini. Hyvä juttu on se, että niin monesta vakavastakin sairaudesta voi selviytyä! Siinäkin oma asenne ja mieliala tekevät tehtävänsä, vaikka toki lääkäreitäkin tarvitaan ;-)


Tästä ei pitänyt tulla ollenkaan näin vakava kirjoitus. Siispä laitoin vähän pirteää punaista loppuun. Mukavaa loppuviikkoa!

7 kommenttia:

Kirjailijatar kirjoitti...

Tärkeä kirjoitus. Tuo toinen kuva on hieno, mikä valo. Tuossa mökissä olisi kiva asua.

Minäkin olen sitä mieltä, että mieliala vaikuttaa melkein kaikkeen. Ja sitäkin mieltä, että stressiltä voi välttyä tai ainakin sitä ehkäisee kummasti se, että elää ihan hetkessä. Ei huoli yhtään huomisesta tai seuraavasta tunnista.

Kuukki kirjoitti...

Kiitos! Mökki on oikeasti uimakoppi, josta talvisin pulahtelevat (uhka)rohkeat uimarit mereen.

Juuri niin, pitäisi muistaa nauttia tästä hetkestä ja siitä mitä juuri nyt on.

Sini kirjoitti...

Todellakin! Stressitöntä viikkoa pitäisi viettää ihan valtakunnallisesti :) olen yrittänyt muistuttaa tästä viikosta ja näistä asioista tänäänkin itseäni ja etsinyt paljon iloisia sekä hyvää mieltä tuovia asioita. Itseäni on auttanut hetkellinen pysähtyminen pari kertaa päivässä ja muutama syvähengitys hymyillen siinä samassa. Unohtamatta kiitollista mieltä!

Rentoudu ja nauti!

Hurmioitunut kirjoitti...

Stressitön viikko ei kyllä nyt onnistu,sillä etnologian ja italian tentit stressaavat. Lähinnä siksi etten ole ehtinyt lukea niin hyvin kuin olisin halunnut. Mutta ensi viikon aion viettää stressittömästi, ja aloittaa sen itse asiassa jo tänä viikonloppuna!

Kuukki kirjoitti...

Niin pitäisi Sini! Mutta vaikka valtakunnallista viikkoa ei (vielä) olekaan, pidetään me omaamme ;-) Olen myös sitä mieltä, että hyvää mieltä tuovat asiat ja tekemiset vähentävät stressiä, samoin kuin se, että keskittyy vain yhteen asiaan kerralla.

Hietzu, toivottavasti tentit kuitenkin menevät hyvin, teet sen minkä osaat! Ja sen jälkeen voit nauttia stressittömästä (= tentittömästä) viikosta ;-)

Taina kirjoitti...

vastavierailulla, ja jään mukaan seurailemaan mukavaa blogiasi. :)

Kuukki kirjoitti...

Tervetuloa, Taina!