maanantai 14. marraskuuta 2011

Pieni taidekirjasto


Taas minua on lykästänyt kirpputorilla! Löysin muutaman pienen taidekirjan, jotka ovat 1950- tai 60-luvulta. Kirjoissa on esitelty lyhyesti taiteilija ja sitten on kuvia hänen teoksistaan, osa mustavalkoisia, mutta paljon on - jopa yli 30 - myös värillisiä.


Joistakin teoksista on ensin yksityiskohta ja sitten kun irtolehden kääntää, koko taulu, kuten tässä van Goghin makuuhuoneesta.


Amadeo Modigliani oli minulle tuntematon suuruus, mutta hänen taulunsa näyttävät hauskoilta. Yllä kuva taiteilijasta ja alla omakuva. Aika näköinen!


Näiden pikku kirjojen painaminen taisi olla yleismaailmallista tai ainakin eurooppalaista, sillä Modigliani on norjankielinen. Hämmästyttävän paljon sitä näköjään ymmärtää norjaa, jos vain haluaa...


Vermeerin teoksiin ihastuin jo aiemmin,kun löysin kirppikseltä tämän kirjan. Vermeer-opus taas on englanninkielinen.


El Grecon tyylin kyllä tunnistaa missä vaan, se on niin erikoinen. Oli mukava löytää kirja, jossa on näin paljon kuvia hänen tauluistaan.


Tässä koko setti, josta Goya on vielä lukematta. Kirjoista maksoin yhteensä yhden euron.

2 kommenttia:

Hurmioitunut kirjoitti...

Huh,jopas olet tehnyt löydön. Olen törmännyt tuohon sarjaan kirppareilla joskus aika koviinkin hintoihin. Noista kirjasista kiehtoo eniten Modigliani, johon ihastuin elokuvan katsottuani. Suomenkielistä kirjallisuutta taiteilijasta on vähän.

Leffasta kirjoittelin täällä:

http://hurmioitunut.blogspot.com/2011/02/amadeo-modigliani.html

Kuukki kirjoitti...

No höh, en enää yhtään muistanut Modigliani-postaustasi, vaikka silloin ihan hullun lailla etsin netistä elokuvan musiikkia... ja petyin kun en löytänyt. Onneksi saatoin taas kuunnella sitä blogissasi!