torstai 3. marraskuuta 2011

Harmaana päivänä Fiskarsissa


Fiskarsissa järjestettiin tänään ensimmäistä kertaa marraskuun piristykseksi ostosilta ja niinpä minäkin suuntasin sinne. Oli jo aikakin käydä siellä, sillä edellinen eli ensimmäinen kertani oli ennen vuotta 1994 (muistan sen siitä, että sinä vuonna vaihdoin työpaikkaa ja matkatoimisto järjesti Fiskarsin-retken silloisen työpaikkani sihteereille... siihen aikaa me hyvät sihteerit olimme arvossa ;-)).


Aika vähän oli väkeä liikkeellä, mikä on kai ymmärrettävää; tosi ankea päivä, ei lomakausi ja tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa.


Minäkään en ollut shoppailumielellä liikkeellä, vaan lähinnä vain kiertelin, katselin ja otin vähän valokuvia. Punaiset puutalot valkoisine ikkunanpuitteineen näyttivät harmaana päivänä niin kodikkailta, että melkein jo haaveilin niissä asumisesta.


Lopulta löysin itseni Cafe Antiquesta juomasta teetä ja syömästä ensin lohipiirakkaa ja sitten vielä tänään leivottua korvapuustia ;-)


Vasta teen ja kaiken syömisen jälkeen huomasin, että kahvilaan kuului myös pari muuta huonetta täynnä kirjoja. Paljon sisustus- ja taidekirjoja, ihanaa! Niinpä aika vierähtikin nopeasti ja oli jo melko pimeää, kun lopulta (vain) yhden taidekirjan ostettuani lähdin sieltä.


Vähän harmitti, että olin tärvännyt niin paljon aikaa kahvilassa, sillä olin vielä aikonut käydä Rautarouvat-näyttelyssä. Ajomatkaa oli kuitenkin aika paljon, joten pidin parempana lähteä ennen kuin on säkkipimeää.


Fiskarsissa on kuitenkin ihan pian Ruukin joulu ja Rautarouvatkin vielä loppiaiseen asti. On siis hyvät mahdollisuudet nähdä se ja kokea samalla Fiskarsin joulutunnelma!

4 kommenttia:

Hurmioitunut kirjoitti...

Tuollaisessa paikassa minäkin viettäisin mielelläni harmaan syyspäivän (onko marraskuussa enää syksy..?!). Tuo alin kuva on ihana! Todella kauniisti heijastuvat valot veden pintaan.

Kuukki kirjoitti...

Ai niin, nythän on tai paremminkin pitäisi olla talvi ;-) Tulisi vain pian lunta, se kelpaisi kyllä!

Sini kirjoitti...

Ihania tunnelmia :) Kohta tekisi mieli olla joka paikassa haistelemassa joulun tunnelmia.

Kuukki kirjoitti...

Sanos muuta, Sini! Onneksi jouluvalot tuovat kohta tunnelmaa pimeyteen, kun luntakaan ei näytä tulevan...