sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Kaunista kirjoitusta?


Ei kyllä voi vielä kehuskella - kalligrafia on vaikeaa, mutta hauskaa! Olen raapustellut tänä viikonloppuna 10 tuntia kirjaimia paperille ja tässä on kaikki, mitä sain aikaiseksi. En silti ole lannistunut, vaan innoissani!

Kurssi oli ikonimaalareille, joten mallikirjaimet olivat myös kirkkoslaaviksi. Olen ollut aina sitä mieltä, että kun on kaikkien vaikeuksien jälkeen saanut ikonin valmiiksi ts. tehnyt siitä niin hyvän kuin mihin taidot sillä hetkellä riittävät, saa palkita itsensä tekemällä niin kauniit tekstit kuin mahdollista. Siksipä olen parissa ikonissani käyttänyt kirkkoslaavia ;-)

Ja eiköhän kaunista kirjoitusta aina tarvita onnittelukortteihin ja muuhun mukavaan.

4 kommenttia:

Sesse kirjoitti...

Ihanan kaunista kirjoitusta. Mäkin olen yrittänyt opetella kaunista tekstausta ja kaunokirjoitusta, kirjain malli papereista.

Hurmioitunut kirjoitti...

Huh,jopas olet kirjaimia väsännyt! :o Minä jo mietin että mihin ihmeeseen olet kirkkoslaavin kirjaimia tarvinnut mutta ikonimaalaus selitti tilannetta. Olisi joskus hauskaa nähdä maalaustesi lopputuloksia :)
Sinulla on muuten kiva käsiala.

Sini kirjoitti...

Melkoista! :) Ja pitkään olet puurtanut. Taitaa kirjoittaminen viedä ajankulun mukanaan?

Kuukki kirjoitti...

Kiitos Sesse! Kauniisti kirjoittaminen on oikeasti hauskaa ja sillä voi aina ilahduttaa jotakuta.

Hietzu, sinä tietysti tunnistit kirkkoslaavin ;-) Minusta se on käsittämättömän kaunista kirjoitusta, vaikka en osaakaan lukea tai puhua sitä. Voin jollonkin näyttää täällä jonkun ikonini... ei niitä monta olekaan vielä. Käsiala on vuosien varrella "ränsistynyt" käytön puutteessa, mutta ehkäpä se tämän myötä taas muuttuu kauniimmaksi ;-)

Kyllä vaan, Sini, viisi tuntia per päivä hurahti ihan huomaamatta, kirjoittaminen oli niin kivaa!