sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Viisi tunnustusta

Sain Istanbulin Mineltä haasteen kertoa viisi asiaa itsestäni ja tässä ne ovat (itsestä on aina mukava puhua ;-)):

1. Viisi asiaa, joita tarvitsen päivittäin: Silmälasit/piilolinssit, lääkkeet, kotiavain, kännykkä ja rahaa. Tylsä lista, mutta ilman näitä arki olisi aika hankalaa. Ja jos totta puhutaan, mukavuudenhalun takia listaan pitäisi lisätä auto.2. Viisi kirjaa, joita suosittelen muille:
- Aili Somersalo - Mestaritontun seikkailut, maailman ihanin satukirja
- Mary Stewart - Kristalliluola
- Tauno Olavi Huotari ja Pertti Seppälä - Kiinan kulttuuri
- Tricia Guild - Pattern
- Kalevala, kuuluu olla kirjahyllyssä, vaikka ei olisi lukenutkaan
Ja extrana Mika Waltari: Lähdin Istanbuliin, minulle ajankohtainen matkakertomus vuodelta 1947.3. Viisi materiaalista (joulu)lahjatoivetta: Ilmari Tapiovaaran Pirkka-ruokailukalusto (pöydät ja penkit) ja Anu Turusen taulu kahden jo omistamani lisäksi. Ja ilmeisesti uusi kannettava tai ainakin oikeasti toimiva langaton yhteys, koskapa tämä homma tökkii koko ajan...

4. Viisi paikkaa, joihin haluaisin matkustaa:
- Lhasaan Tiibetiin
- Egyptiin, mieluiten Niilin-risteilylle, jotta näkisin Kairon, Luxorin ja Assuanin samalla kertaa
- Norjaan jäämeren rannalle
- kaupunkiin, joka aiotaan siirtää kaivoksen tieltä eli Kiirunaan
- Gansuun Kiinaan, sinne, mihin muuri päättyy. Kiinalaisten mukaan muuri kuvaa lohikäärmettä; pyrstö on Gansussa ja pää meressä Shan Hai Guanissa. Siellä olen käynyt, joten pyrstökin pitäisi nähdä.

5. Viisi (kaksitoista) adjektiivia, jotka kuvaavat minua: Vaihtelunhaluinen, kotona viihtyvä, pikkutarkka, boheemi, rauhallinen, avoin. Olen joskus tehnyt netissä sellaisen tiimiroolitestin ja tulokseksi sain Takoja: Vauhdittaja, esteiden raivaaja, voimakastahtoinen, dynaaminen, viivytyksissä kireä, kärsimätön. Joten riippuu tilanteesta ;-)6. Viisi lempiruokaani: itämainen kanakeitto (oma sovellus), pekinginankka, kaalilaatikko + puolukkahillo, maukas borssikeitto (saan liian harvoin) ja intialainen ruoka yleensä aina.

7. Viisi elämänohjetta, jotka haluan jakaa: Tee asioita, joista tulee hyvä mieli. Ole kiitollinen niistä asioista, jotka ovat hyvin. Nuku tarpeeksi. Älä murehdi huomista. Katsele maailmaa avoimin mielin ja kiinnostu uusista asioista.Laitan tämän haasteen eteenpäin Tyrnien ja tyrskyjen Sarpulle ja Ilo elää -blogin Sesselle.

(Liika valo teki tauluista sameannäköisiä, mutta päätin pärjätä näillä kuvilla ja saada postauksen valmiiksi ennen kuin yhteys taas pätkii...)

6 kommenttia:

Matkatar kirjoitti...

Ihania asioita kerroit itsestäsi! Jännä tuo Aasian innostuksesi, mistä se juontaa? Ihania, satumaisia tauluja!

Hurmioitunut kirjoitti...

Kalevalaa ei tästä kirjahyllystä (vielä) löydy, mutta Kanteletar kylläkin.
Minäkin viihdyn kotona ja olen pikkutarkka tietyissä asioissa. Nukkuminen on ihanaa ja joka päivä pitäisi tehdä ainakin yksi sellainen asia josta tulee hyvä mieli.
Näitä on kiva lukea :)

Aurinkoista palmusunnuntaita!

Sesse kirjoitti...

Kiitos haasteesta, koitan saada aikaseksi vastata siihen, olen huono niissä, jäävät roikkumaan ja unohtuvat :)
Mukavaa Palmusunnuntaita!

Sarppu kirjoitti...

Kiva postaus ja kiitos haasteesta, yritän vastailla :) minun mielestäni myös mestaritontut seikkailut onihan paras kirja :)

Kirjailijatar kirjoitti...

Tuosta Mika Waltarin kirjasta minä aikoinaan varmaan sain Istanbuli-innoistuksen jo nuorena tyttönä.

Tiibet ja Egypti, minunkin pitäisi joskus päästä -listallani.

Kuukki kirjoitti...

Kiitos Matkatar! 90-luvun lopussa halusin kehittyä ammatillisesti ja niin aloin opiskella Aasian-kauppaa. Siitä seurasi työskentelyä ensin Singaporessa ja sitten Pekingissä ja sitten olinkin jo ihan Aasian lumoissa. Eikä Aasia-innostus ja -kiinnostus ole vähentynyt vuosien varrella ;-) Taulut ovat Anu Turusen, hän maalaa ikonitekniikalla eli munatemperalla naivistisia satueläintauluja.

Hietzu, tasoissa ollaan, minulla ei ole Kanteletarta :-) Kiitos samoin aurinkoista koko viikkoa!

Sesse, kiitos samoin! Vastaile sitten kun siltä tuntuu ja jos tuntuu, ettei vastailu luonnistu, ei siihen maailman kaadu :-)

Kiitos Sarppu! Mestaritonttu on ihan ykkössuosikkini ;-)

Kirjailijatar, minä luin Waltarin kirjan vasta muutama vuosi sitten enkä enää edes muista, miksi alunperin halusin Istanbuliin. Kävin siellä eka kerran 1995 ja se teki minuun lähtemättömän vaikutuksen. Nyt olen jo niin täysillä menossa sinne ja mietin koko ajan, miten ehdimme käydä joka paikassa...