maanantai 12. elokuuta 2013

Rakkauden maalauksia


Taidemaalari Maaria Oikarinen kertoo blogissaan kiinnostavasti maalaustensa syntymisestä ja niistä tunnetiloista, joita taiteilija maalauksen eri vaiheissa kokee.


Viime tiistaina Kanneltalossa Helsingissä avautui hänen näyttelynsä Rakkauden maalauksia.


Valtavat maalaukset hehkuvat! Maaria ei pelkää käyttää voimakkaita värejä ja olen ihan innoissani. Tutkin teoksia kaukaa ja läheltä.Kuinka sattuikaan, että useimmissa maalauksissa on lempivärejäni; intensiivisiä sinisiä, punaisia, violetteja ja pinkkejä. Ja sopiva annos keltaista, vihreää ja oranssia.Avajaisissa yllätysnumeron esitti taiteilijan serkku, Anna-Sofia Sysser, sekä taiteilijan huulipunat ;-)


Rakkauden maalauksia on näytteillä 24.8. asti, joten vielä on hyvin aikaa käydä nauttimassa väriloistosta! Näytin töissä näitä kännykällä otettuja kuvia kollegalleni ja hän oli yhtä innoissaan kuin minä: "Wau mitkä värit, ne pursuavat energiaa!"

2 kommenttia:

Hurmioitunut kirjoitti...

Minäkin luen Oikarisen blogia ja värit ovat tosiaan hengästyttävän kirkkaita, antavat energiaa ja iloa. Ja juuri abstraktius sopii hänen tyyliinsä, ne luovat tunnelmia ja mielikuvia, eivät ole suoraan tulkittavissa.

Kuukki kirjoitti...

hietzu, ja paikanpäällä värit olivat vielä ihanampia ja täyteläisempiä kuin kuvissa. Tuollainen maalaus kyllä sykähdyttäisi tai hätkäyttäisi, jos sellainen tulisi eteen yllättävässä paikassa, jossain virastossa, sairaalassa tms.